Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура вимагає стягнути з товариства-посередника понад 1 млн грн, заборгованих за навчання іноземних студентів

Прокуратура вимагає стягнути з товариства-посередника понад 1 млн грн, заборгованих за навчання іноземних студентів
56867 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі за позовними заявами Краматорської місцевої прокуратури, поданими в інтересах держави в особі Міністерства охорони здоров’я України та Державного закладу «Донецький національний медичний університет ім. М Горького», про стягнення з юридичної особи заборгованості за надання освітніх послуг у сумі понад 1 млн грн.

 

Установлено, що у червні та вересні 2016 року між Донецьким національним медичним університетом та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори про співпрацю протягом 2016-2021 навчальних років з метою залучення іноземних громадян для здобуття вищої освіти у вказаному навчальному закладі.

 

Згідно з умовами договорів, вартість освітніх послуг, які надає університет за кошти замовника, складає 20 500 доларів США на весь термін навчання, утім у зазначений строк, а саме до 07.06.2019, грошові кошти за третій курс навчання 20 студентів-іноземців товариством не сплачено.

 

Таким чином, загальна сума заборгованості державному навчальному закладу склала 40 860 доларів США, що за курсом Національного банку України станом на вказану дату дорівнює майже 1 млн 095 тис грн.

 

Ураховуючи те, що несплата коштів за надані освітні послуги негативним чином впливає на належне забезпечення діяльності університету, унеможливлює реалізацію державної політики у сфері вищої освіти та викликає потребу в додатковому виділенні коштів на утримання даного вишу, прокуратура встала на захист інтересів держави щодо стягнення з боржника зазначених коштів у судовому порядку.

 

Теги: #законісправедливість,#Донецькаобласть

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео