Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Одесі продовжують оновлювати рухомий склад електричного громадського транспорту

У  Одесі продовжують оновлювати рухомий склад електричного громадського транспорту
240236 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останні 5 років триває тотальна реновація транспорту в морській столиці України. 28 вагонів різного транспорту власного виробництва вже було випущено на лінії громадського транспорту. Новий односекційний вагон став 29-м за цей час.

Трамвай, що вийшов "з-під пера" майстерень "Одесміськелектротрансу" буде обслуговуватися депо №2, що знаходиться у районі Слобідка. Цей транспортний засіб має оновлений, сучасний дизайн.

Так, серед відмінностей від звичних багатьом вагонів, зміни частково торкнулися зовнішнього вигляду (він став більш плавним та згладженим), а також внутрішнього наповнення транспорту. У нових вагонах осучаснений дизайн кабіни водія та заднього майданчика, частково низький рівень підлоги, наявне освітлення сходів, а також додано місця для підзарядки смартфонів.

Цього року планується випустити ще один такий самий вагон. Це, як повідомляють фахівці, стане ювілеєм. А новинка найближчим часом вийде на лінію. Наразі триває обкатка.

Адміністрація міста зазначає, що такі зміни дозволяють зробити пересування містом більш екологічним, адже пасажири масово переходять саме на електричний транспорт. Знизилася кількість автобусів, що здійснюють шкідливі викиди, приватні маршрути закриваються, адже просто не можуть надати пасажирам послуги такого самого рівня, як міський електротранспорт. Наразі майже всі автобусні маршрути – це ті, аналогів яких немає серед трамвайних.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео