Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Одеські поліціянти були затримані за хабарництво

Одеські поліціянти були затримані за хабарництво
175912 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одеська обласна прокуратура дізналася про неправомірні дії працівників поліції. Два оперативних уповноважених одного з одеських відділків поліції ще в травні цього року реалізовували схему отримання хабарів за допомогою обману та вимагання коштів за "правопорушення" у туристів.

Поліцейські, що вступили в злочинну змову, вирішили збагатитися за рахунок того, що фактично вигадали правопорушення, у якому звинуватили двох чоловіків, які приїхали у місто для відпочинку. Вони зупинили автомобіль, у якому були туристи, та змусили їх перейти до свого автомобіля. При цьому вони використовували залякування, погрози у фізичному насильстві та усіляко намагалися імітувати процес затримання. "Злочином", у якому звинуватили потерпілих була наркоторгівля, нібито молодики причетні до обігу наркотиків у місті.

Шляхом погроз щодо притягнення до відповідальності за злочин, якого навіть не було, та утримання в авто, зловмисники фактично змусили постраждалих перерахувати кошти на вказаний рахунок. Сумою, що вимагали поліцейські, були 170 тисяч гривень. До моменту, коли кошти були переведені на реквізити, які вони надали, хлопців просто не випускали з авто. Після отримання суми це все-таки сталося, а злочинці покинули місце.

Довгий час про правопорушення не було відомо. Проте наразі прокуратура дізналася про цю ситуацію та вирішується питання щодо відсторонення цих працівників. Також ведеться робота над обранням міри запобіжного заходу.

Наразі проводиться досудове розслідування. Ним займається Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві у супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Одеської області. Злочинцям загрожує відповідальність за частиною 2 статті 146 та частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі з корисливих мотивів та вимагання, вчинене службовою особою).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео