Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російське вторгнення в Україну : Відновлення житлового фонду в Україні: чи будуть нові домівки з бомбосховищами?

Російське вторгнення в Україну : Відновлення житлового фонду в Україні: чи будуть нові домівки з бомбосховищами?
408293 ПЕРЕГЛЯДІВ

? У вимогах до житлових та інших новобудов в Ізраїлі, яка також страждає через війну, прописане обов’язкова наявність бомбосховищ. Вони є у всіх будинках, що збудовані після 2004 року. Це спеціально обладнані кімнати безпеки, які називаються мамад. У старих будинках, де не облаштовано бомбосховищ, влада Ізраїлю встановлює спеціальні бетонні бункери у дворах. Також є цивільні бомбосховища, які у мирний час використовуються як ігрові кімнати для дітей або за іншим призначенням. 

? Нині Україна розробляє план відновлення житлових будинків та інфраструктури, яку знищили російські окупанти. У першому читанні проголосований наш законопроект №7198, що передбачає відбудову за рахунок держави. 

? Чи будуть новобудови з бомбосховищами? 

? Це питання плануємо урегульовати на законодавчому рівні, з прописаними нормами та правилами. Урбаністи та забудовники говорять: це має стати однією з вимог користувачів такого житла та приміщень. Тобто, покупці житла звертатимуть на це увагу - чи є в будинку сучасні безпечні та комфортні бомбосховища та паркінги. Тому як варіант розглядаємо проектування нових будинків з укріпленим підземним паркінгом, який в майбутньому може виконувати роль надійного бомбосховища. 

? Вимоги часу потребують укриттів у наших домівках. Це болісне розуміння прийшло з війною росії проти нашого народу. Хотілося б вірити, що в майбутньому вони ніколи не знадобляться. Втім, з такими сусідами-нелюдами доводиться остерігатися. Тому в Україні будуть переосмислювати та перезапускатм життєдіяльність постраждалих міст з урахуванням необхідності надійних укриттів.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео