Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як оформити пенсію громадянам україни, які тимчасово перебувають на окупованій території

Як оформити пенсію громадянам україни, які тимчасово перебувають на окупованій території
301040 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знаходження на тимчасово окупованій території – це не вирок, але важкі випробування, які випали на долю наших громадян. І точно це не може бути перепоною для отримання нашими громадянами безоплатної правової допомоги, гарантованої Державою. 
 
Пані Людмила у 2017 році оформила пенсію за вислугою, а коли у лютому 2023 року досягла пенсійного віку, постало питання, який вид пенсії – за віком чи за вислугою їй вигідніше отримувати. Людмила, яка наразі проживає у смт. Михайлівка Василівського району, що знаходиться під окупацією, не розгубилася і звернулася за юридичною допомогою до Запорізького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. 
 
За допомогою інтернету і засобів телефонної комунікації головний юрист центру Тетяна Мороз приділила максимум зусиль, щоб надати пані Людмилі не тільки роз'яснення із зазначеного питання, , але й практичну допомогу в реалізації її права на перехід з одного виду пенсії на інший шляхом оформлені звернення до Пенсійного Фонду України он-лайн. 
 
Отже, подати заяву на зміну виду пенсії, а також вирішення інших питань, пов'язаних з отриманням та виплатою пенсії, можна дистанційно, через портал електронних послуг Пенсійного Фонду України. 
 
Для цього треба 
 
☑зайти за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/ 
 
☑через функцію «Вхід» за допомогою кваліфікованого електронного ключа зайти в особистий кабінет Страхувальника ( зайти через особистий кабінет Приват24, обрати серед послуг вкладку «Бізнес». В списку, що з'явиться, слід обрати «Електронний Цифровий Підпис для фізичної особи») 
 
☑в особистому кабінеті обрати функцію «змінити вид пенсії» і додати необхідні документи; 
 
☑протягом 10-ти діб питання буде розглянуто і вам надіслано рішення про перехід з одного виду пенсії на інший чи відповідна відмова 
 
Оскільки пані Людмила звернулася до юристів центру вчасно, ії питання позитивно вирішено і вона вже перейшла на отримання пенсії за віком, яка виявилася за розміром більша ніж та, яку вона отримувала раніше. 
 
Деякі наші юристи мають статус ВПО і як ніхто розуміють складність становища тих, хто залишився на окупованих територіях. Ми завжди готові будь-якими можливими способами, за допомогою електронних сервісів надати практичну допомогу всім бажаючим. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео