Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

NewsPrice на World Congress and Media Innovation Festival 2024

NewsPrice на World Congress and Media Innovation Festival 2024
347802 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад 350 учасників із більш ніж шестидесяти країн зібралися в боснійській столиці Сараєво впродовж трьох днів – з 22 до 24 травня, щоб обмінятися інформацією та досвідом і налагодити контакти. Фестиваль Всесвітнього конгресу та медіа-інновацій включав у себе понад 25 панелей, майстер-класів і кінопоказів, очолюваних сотнею доповідачів.

Результат – дискусії, що спонукають до роздумів, про важливі проблеми нашого часу і більш пов’язане співтовариство лідерів журналістики. Тема цьогорічного конгресу «Навігація в кризах: журналістика на поворотному етапі». Серед медіа-професіоналів, лідерів думок та інноваторів був присутній і представник міжнародного інформаційного агентства в Україні «NewsPrice» Анатолій Шалаєв.

Сьогодні наш світ бореться із заплутаною мережею криз, і є справжнє відчуття, що ми перебуваємо на поворотному або переломному етапі. Зміна клімату, економічна нерівність, війни та геополітичні конфлікти, гуманітарна боротьба, поширення дезінформації та сильна поляризація загрожують глобальному процвітанню. Тим часом демократія і верховенство права відходять на другий план, оскільки авторитарна хвиля набирає сили.

Учасники форуму в діалозі говорили про всі виклики, про роль ЗМІ у розв’язанні цих криз і намітили шляхи розвитку. У рамках конгресу медіа-новатори, місцеві новинні видання та медіа-стартапи з усього світу спілкувалися, ділилися та навчалися на успіхах і помилках одне одного.

«Ми знаємо, що існують великі виклики, але ми також знаємо, що вільна, критична та інноваційна преса може допомогти нам впоратися з ними», – заявили організатори.

 

Журналісти говорили про війну, мир, розслідувальну журналістику та нелегкий заробіток на цьому терені, про підтримку свободи преси, гендерну мову ненависті та дезінформацію, а також про те, як запровадити психічне здоров’я та благополуччя в редакції. Крім того, було порушено теми впливу ШІ на журналістику та багато іншого. Серед спікерів – засновники та редактори світових видань, медіа-експерти, IT-фахівці, автори тощо.

Конгрес зібрав представників ЗМІ з усього світу, показавши, наскільки різноманітний наш сектор і яка кількість людей, з якими ми зустрічаємося по всьому світу. Різноманітність людей і те, як вони стикаються зі спільними питаннями – саме по собі безцінне усвідомлення медіасфери.

До слова, з моменту свого заснування незалежно від глобальних потрясінь, мережа IPI намагалася захистити свободу преси та незалежну журналістику як ключ до вирішення спільних проблем. Понад 70 років потому Всесвітній конгрес IPI продовжує втілювати той самий дух розуміння та співпраці. Нагадаємо, фестиваль медіа-інновацій частково став можливим завдяки підтримці Європейського Союзу та Porticus.

Міжнародне інформаційне агентство NewsPrice також подало заявку на вступ до ІPI. Слід також зазначити, що мережа активно реагує на події, пов’язані зі ЗМІ, зокрема на тему України. Нещодавно глобальна IPI висловила стурбованість рішенням України призначити офіцера української армії новим керівником інформаційного агентства «Укрінформ».

Читайте більше на сторінках Міжнародного агенства NewsPrice та у Telegram-каналі видання

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео