Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аби запобігти катастрофі в комунальній галузі, треба бронювати працівників, - Анатолій Шалаєв

Аби запобігти  катастрофі в комунальній галузі, треба бронювати працівників, - Анатолій Шалаєв
272385 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Верховній Раді зареєстровано петицію про забезпечення військовозобов’язаних працівників комунальних підприємств бронюванням від призову.

Асоціація міст України просить подати на розгляд Верховної Ради України, проєкт змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що набув чинності 18 травня 2024 року, а саме: Забезпечення усіх військовозобов’язаних працівникі комунальних підприємств бронюванням від призову.

Основним аргументом даної петиції є те, що якщо не включити дану правку до закону, то це може призвести до значного погіршення забезпечення життєдіяльності міста та занепаду усіх комунальних підприємств, так як 80% працівників є чоловіки.

«З початком війни, чи не найбільше постраждало комунальне господарство нашої країни. В першу чергу – це брак коштів, оскільки всі гроші йдуть на підтримку наших військових. По-друге – це колосальний брак кадрів, оскільки комунальна галузь не є легкою і справді там працює в більшості чоловіків, бо не всю роботу можуть виконати жінки навіть у фізичному плані. Але комунальне господарство – це ще й про безпеку наших мешканців, це аварійні дахи, підтримка будинків, взимку – це боротьба з погодніми умовами тощо. Тому, аби запобігти повній катастрофі в комуналці, просимо громади підтримати петицію», - прокоментував виконавчий директор Львівського РВ АМУ Анатолій Шалаєв.

 

Посилання на петицію тут - https://petition.president.gov.ua/petition/227190

 

Теги: Асоціація міст України,Львівське РВ Асоціації міст України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео