Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Подарунки для слабобачущих дітей Дніпра та нові друзі фонду.(Відео)

Подарунки для слабобачущих дітей Дніпра та нові друзі фонду.(Відео)
85654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність», на чолі з віце-президентом фонда Яною Юріівною Іваніловою, відвідали Комунальний заклад «Навчально-реабілітаційний центр №12 Дніпропетровської обласноі ради, який знаходиться у місті Дніпро за адресою вул. Саранська, 6. Це державний загальноосвітній, навчально-виховний та корекційно-відновлювальний заклад, діяльність якого спрямована на задоволення потреби дітей з аномалією зору у загальній освіті, соціально- психологічній, трудовій реабілітації та адаптації, створенні сприятливих умов доя розвитку та формування особистості громадянського суспільства, забезпечення її соціалізації. 


Тут постійно живуть та навчаються 200 дітей з особливими освітніми потребами, інвалідністю по зору та складними дефектами. Розподіляються вони по лікуванню на категорії. 
Тут вихованці інтернату з різних куточків області та Дніпра в закладі вивчаються і проживають. 
Завітала делегація фонду у заклад не з пустими руками.

З метою надання більш якісних освітних послуг та до Міжнародного дня сліпих та Всесвітнього дня доброти, Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність»
придбав та подарував спеціальний сучасний проектор для слабобачущих учнів. 
Також для дітей з відсутнім зором були придбані ексклюзивні книги з декоративним шрифтом Брайля "Чорна книга кольорів" від Видавництва Старого Лева.

«Історія про те, як «бачити» кольори із заплющеними очима. Вона допоможе доторкнутися до зеленого кольору трави, посмакувати червоним кольором полуниці та відчути синій колір неба. Можна дізнатися, який колір на думку Менени Коттін, найм’якший, а завдяки рельєфним ілюстраціям Розани Фаріа можна побачити чорно-білу веселку, яка раптом вибухає барвистими кольорами».

Саме ця «Чорна книга кольорів» здобула премію в категорії «Нові горизонти», яку було присуджено під час «Дитячого книжкового ярмарку» в місті Болонья 2017 року і допомагає дітям зі складним порушенням зору.

Директор КЗ «Навчально-реабілітаційний центр №12 Дніпропетровської обласноі ради, Антоніна Іванівна Набокіна провела своєрідну екскурсію для представників фонду і ознайомила гостей з закладом, учбовим процесом та житловими умовами. Поспілкувались і з вихованцями інтернату, вручили подарунки та подивилися на специфіку учбових занять. Показали гостям також харчувальний блок з прекрасними умовами для дітей і медично-лікувальну частину.

Віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність»
Яна Юріівна Іванілова відзначила високий рівень функціонування закладу і запевнила, що фонд і надалі буде співпрацювати з інтернатом і допомогати йому.

https://www.youtube.com/watch?v=hiBcFe6zNzs

 

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео