Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Дніпрі, в храмовому комлексі «Різдва Пресвятої Богородиці» відкрили пам‘ятник захисникам України.

У Дніпрі, в храмовому комлексі «Різдва Пресвятої Богородиці» відкрили пам‘ятник захисникам України.
168591 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий пам’ятник захисникам нашої країни з‘явився у Дніпрі. 
В День Збройних Сил України, 
06 грудня 2018 року, на території храмового комплексу «Різдва Пресвятої Богородиці» Дніпровської Єпархії УПЦ КП, що знаходиться у Новокодацькому районі обласного центра, був урочисто відкритий пам'ятний знак.

Відкриття скульптурної композиції стало можливим завдяки підтримці та допомозі мецената Української Православноі Церкви, президента Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександра Володимировича Петровського, який за особисті кошти будує і розбудовує храми, і робить все можливе доя того, щоб пам‘ятних знаків та меморіальних дошок про наших героїв-захісників вітчизни було якомога більше.

Участь у відкритті та освяченні пам’ятного знаку на честь захисників України взяли багаточисельні представники духовенства на чолі з Єпископом Дніпровським та Криворізьким Симеоном, представники обласноі та міської влади, депутати. Також на урочистості прийшли небайдужі громадяни, волонтери, діти зі шкіл Новокодацького району Дніпра, воїни АТО, ветерани, поранені бійці з військового шпиталю Дніпра. Були присутні тут і військовослужбовці, і правоохоронці, і рятувальники. А також сім’і героїв, які загинули в боротьбі за незалежність України, представники ГО «Родинне Коло» та родини дітей з інвалідністю «Серця Неспокійні». Усі вони також приєдналися до відкриття меморіалу. Для них сьогоднішній день є не лише святом, а й днем скорботи.

Скульптурна композиція відображає Архангела Михаїла з крилами та мечем - покровителя воїнів. Меч символізує захист від темних сил під час війни, а крила - захист у мирний час. 
На пам'ятнику напис
«Молитовна вдячність всім захіснікам України». І це дійсно пам‘ятний знак усім захісникам України - і загиблим, і діючим воїнам героям. 
Церемонія відкриття традиційно супроводжувалась хвилиною мовчання за загиблими героями, освяченням пам’ятника та спільним молебнем і покладанням квітів. 
Серед почесних гостей президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський з друзями, Керуючий Дніпровською Єпархією УПЦ КП Владика Симеон, настоятель Вірменського храму святого Григора Лусаворича протоієрей Тер Амазасп, заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко, меценат та волонтер Еміль Арутюнян, голова Новокодацькоі у місті ради Олег Денисенко, заслужена артистка України Оксана Іванівна Петровська, віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Іванілова та багато інших. 
Також для. присутніх виступили і актори театру ім. Т. Шевченка. 
А захисники країни отримали солодкі подарунки від дітей, які навчаються при храмі. До привітань українським захисникам та вшанування пам’яті загиблих героїв долучилися також і інші небайдужі дніпряни.

Настоятель храмового комлексу «Різдва Пресвятої Богородиці» протоієрей Віталій Лопушанський відзначив, що цей пам‘ятник відтепер стане частиною комплексу, де вже є храм, де кілька хрестилен, недільна школа, дитячий майданчик та міні-сад. А тепер є і згадка про наших героів. А це наша історія, історія нашої країни.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео