Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Волонтери вимагають від керівництва Дніпровського військового шпиталю адекватного ставлення до себе.(Відео)

Волонтери вимагають від керівництва Дніпровського військового шпиталю адекватного ставлення до себе.(Відео)
141210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно з території військового шпиталю в Дніпрі виселили волонтерський центр, який знаходився там з перших днів російсько-української війни. Волонтери пов’язують це з тим, що протягом останнього часу вони стали «незручними» керівництву шпиталю. Про це вони повідомили 1 лютого під час прес-конференції у медіа центрі Відкритий.
У прес-конференції взяли участь:
Олександра Каладжиєва – волонтер госпіталю
Дмитро Смолянський – керівник ГО «Рух Вільна Доля»
Яна Іванілова – віце-президент МБФ Олександра Петровського «Солідарність»
Олександр Островський – керівник ГО «ВО Народна Армія»

Як зазначила одна із волонтерок, Олександра Каладжиєва, протягом останніх двох років військовий шпиталь поступово почав повертатися до того стану, в якому він був до 2014 року.

«В першу чергу я наголошую, що ми ні в якому разі не хочемо дискредитувати державу чи ЗСУ. У свій час госпіталь перебував у жахливому стані і завдяки волонтерам та меценатам, вдалося потроху відновити його. Втім, наразі деякі з відновлених відділень знову повернулися до початкового стану. 22 січня я написала пост, в якому звернула увагу на проблеми шпиталю. Ми ходили до керівництва закладу з вимогами вплинути на ситуацію, але наші звернення зустріли прохолодно. Протягом останнього часу ми помітили тенденцію, що нас обмежують у можливостях», - зазначила Олександра Каладжиєва.

Не дивно, що поступово історія прийшла до того, що волонтерський центр взагалі виселили. Волонтери пов’язують це не тільки з тим, що вони звертають увагу на проблеми закладу, а і з тим, що вони заважають керівництву реалізовувати сумнівні схеми.

Варто зазначити, що доступ до шпиталю зараз обмежили не тільки волонтерам, а і благодійним фондам. Зокрема, Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» і особисто його президент дуже багато зробили для госпіталю, як у сенсі збереження його для держави і у сенсі допомоги у виді медобладнання, медикаментів та у ремонті закладу. І наразі він і надалі може допомагати медзакладу грошима та обладнанням. А нинішнє керівництво шпиталю розповідає, що це все відремонтовано за рахунок меценатів приміщення – і це начебто заслуга виключено військових чиновників.

Волонтери неодноразово зверталися до Міністерства оборони з вимогою перевірити діяльність дніпровського шпиталю. Відомий волонтер та громадський активіст Олександр Островський повідомив, що нинішнього керівника закладу вже викликають до Міністерства «на килим».

Втім, попри конфлікт, волонтери наголошують на тому, що вони в першу чергу допомагають захисникам України і вимагають лише адекватного ставлення до себе.
за матеріалами Дніпроград

https://www.youtube.com/watch?v=f3PXTfj_7gE

 

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео