Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліцейський квест – новий формат у захисті результатів стажування

Поліцейський квест – новий формат у захисті результатів стажування
85138 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 лютого 2019 року елементи «поліцейського квесту» було вперше використано під час захисту стажування у здобувачів вищої освіти за ступенем магістр. На спеціально створеному та обладнаному навчально-тренувальному полігоні («Кабінет службової особи», «Кімната впізнання»), в умовах, що максимально наближені до реальності, здобувачі формувалися в слідчо-оперативні групи та відповідно до обраних ролей виконували завдання, демонструючи навички та рівень знань законодавства.

До складу комісії увійшли представники практичних підрозділів та фахівці викладацького складу кафедри кримінального процесу за участі науково-педагогічних працівників кафедри криміналістики та судової медицини.

По закінченню заходу визначено типові помилки та зроблено висновок про ефективність практики запровадження поліцейського квесту як важливої та невід’ємної складової у захисті стажування.

Майбутня робота в поліції передбачає набуття у здобувачів вищої освіти практичних навичок під час навчання. Ключовою складовою сьогодення в оцінюванні знань, набутих в практичних підрозділах, є захист у формі поліцейського квесту.

Поліцейський квест допомагає змоделювати різні практичні ситуації і забезпечити умови для комплексного використання, удосконалити загальні та професійні якості, підвищує рівень компетенції та сприяє злагодженій роботі в команді.

Квестові завдання та порядок захисту розроблені відповідно до вимог Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України (Наказ МВС України «Про використання методичних рекомендацій з проведення поліцейського квесту» № 22/2 – 5178 від 12.10.2018 ) та передбачені в освітньому процесі як обов’язкова складова підготовки фахівців відповідно до Програми стажування здобувачів ступеня вищої освіти магістра ( рішення Вченої ради НАВС № 18 від 17.11.2018) з урахуванням розбудови в центральному корпусі НАВС навчальної бази тренувальних полігонів.

 

Теги: Національна академія внутрішніх справ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео