Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство соцполітики роз’яснило принцип дії послуги муніципальної няні

Міністерство соцполітики роз’яснило принцип дії послуги муніципальної няні
251813 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві соцполітики пояснили, у чому полягає принцип нової соціальної програми «муніципальна няня». Зокрема, яку компенсацію зможуть отримувати батьки згідно нового закону, а також кому ця пільга не надаватиметься.

Спеціалісти Міністерства соцполітики роз’яснили принцип дії послуги «муніципальна няня», яка почала діяти з січня 2019 року. Зокрема, звернули увагу громадян на випадки, коли виплата компенсації, передбаченої відповідним законом, не передбачена.

Суть нововведення полягає у тому, що кожна родина, у якій ж дитина віком до 3 років, може отримувати щомісячну компенсацію витрат на послуги гувернантки. Розмір такої компенсації визначається прожитковим мінімумом для дітей до 6-річного віку. На даний момент цей показник складає 1626 гривень. Прогнозується, що з підвищенням розміру прожиткового мінімуму сума компенсації буде збільшуватися. З 1 грудня обіцяють збільшення цього показника до 1779 гривень.

Для того щоб отримувати виплати за програмою, необхідно укласти офіційний договір з обраною нянею або гувернанткою, яка може працювати як фізична або юридична особа.

Разом з тим у міністерстві зауважили, що не всі громадяни можуть розраховувати на цей вид допомоги. Зокрема, не передбачена вона для прийомних батьків, які вже отримують інші державні виплати або субсидії. Друга категорія, якої не стосується програма «муніципальна няня» - громадяни, які організували дитячі будинки сімейного типу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео