Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці велосипедисти влаштували незвичний протест

У столиці велосипедисти влаштували незвичний протест
84612 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 березня у центрі Києва відбувся лежачий мітинг. Біля будівлі міської адміністрації зібралися велосипедисти, які у дуже незвичний спосіб вимагали від міської влади створити у столиці належні умови для двоколісного транспорту.

Вранці 14 березня прихильники екологічного транспорту та велоспорту влаштували протест під стінами столичної КМДА. Велика група людей разом зі своїми велосипедами влаштувалися біля входу до будівлі, лежачи на сходах. Таким чином протестувальники намагалися привернути увагу влади до небезпеки велосипедного руху у столиці. Головним приводом для мітингу стала нещодавня загибель київського велосипедиста. Діаса Мужева збив автомобіль, коли він рухався велосипедною доріжкою.

За словами мітингувальників, київська інфраструктура зовсім не пристосована до руху двоколісного транспорту. Тому на дорогах щороку трапляється чимало аварій, у яких регулярно гинуть і травмуються велосипедисти.

Через відсутність велодоріжок власники двоколісних транспортних засобів змушені їздити дорогами загального призначення і ділити проїжджу частину з автомобілями. Як зізналися самі велолюбителі, якби не ввічливість водіїв авто, нещасних випадків за участю велосипедистів могло бути більше.

Ще одна вимога протестувальників – зниження ліміту швидкості для автівок до 50 км на годину, а також кращий захист існуючих велодоріжок від паркування та заїзду автомобілів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео