Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Франції вирішують подальшу долю Нотр-Дам де Парі

У Франції вирішують подальшу долю Нотр-Дам де Парі
224654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Однією з головних подій у світі стала пожежа у видатній культурній та архітектурній пам’ятці Франції Нотр-Дам де Парі. Зараз французькі владні особи, архітектори та реставратори вирішують, як саме відновлюватимуть постраждалу будівлю та який вигляд матиме собор після ремонту.

Внаслідок пожежі, що сталася у понеділок 15 квітня, була пошкоджена будівля собору Нотр-Дам де Парі. Найбільше постраждала верхня частина архітектурної пам’ятки. Нотр-Дам втратив свій відомий шпиль, значно обгорів дах. Як повідомили у Франції, фінансових проблем з відновленням собору не буде: в усьому світі зібрали достатньо пожертв для повноцінної реконструкції. Головною проблемою будуть технічні аспекти майбутніх робіт: на створення зовнішнього та внутрішнього убранства Нотр-Дам де Парі було витрачено кілька століть. Тож, за словами експертів з реставрації архітектурних пам’яток, з урахуванням сучасних технологій, знадобиться близько 10 – 15 років.

Ще один аспект, який вирішуватимуть у Франції – чи потрібно відновлювати загиблий шпиль у стилі XIX століття, чи є сенс осучаснити пам’ятку і внести у неї дух сьогодення. Саме це питання запропонували обговорити авторитетним історикам культури та архітектури.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео