Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стала відома програма святкування Дня Києва

Стала відома програма святкування Дня Києва
140940 ПЕРЕГЛЯДІВ

У КМДА повідомили, як відзначатимуть кияни День міста, який припадає на 25 – 26 травня. Офіційно став відомий бюджет святкових заходів – цього року організатори роблять ставку на видовищність і різноманіття програми, обіцяють цікаві культурні та мистецькі проекти.

У 2019 році у міський бюджет закладено рекордні суми на святкування Дня Києва. Загалом на це буде виділено майже 11,5 мільйонів гривень. Найбільш дорогий та довгоочікуваний серед цьогорічного плану – фестиваль Kyiv Art Week. Він включатиме цілий комплекс розважальних, пізнавальних та соціально значущих заходів. У програмі Kyiv Art Week – цікаві дискусії, виставки та світлове шоу на костьолі Святого Миколая. Загалом організація фестивалю Kyiv Art Week оцінили у 5 мільйонів гривень.

Друга пам’ятна подія, яка розважить киян і туристів святковими днями – фестиваль «Смачний каштанчик». Цей захід, на який з бюджету виділено загалом близько 2,4 мільйонів гривень, вітатиме талановитих дітей з усієї країни. Відвідати його радять усім, кому цікаві культурні особливості різних держав і територій нашої країни.

Крім цього, на Контрактовій площі відбудеться концерт «Космічна симфонія» за участю французького музиканта Дідьє Маруані та оркестру столичного театру оперети.

25 травня у столиці відбудуться одразу два незвичайних фестивалі - сучасного кобзарського мистецтва та «Етнофест».

З 17 травня протягом місяця у столиці триватиме мистецький проект «Художники Києва – рідному місту». Темою заходу обрано картини українських митців, присвячені тематиці давнього Києва.

Дню міста-2019 буде присвячений і традиційний міжнародний кінофестиваль «Молодість». Розпочнеться він 25 травня і триватиме до 2 травня. Протягом святкових днів буде влаштовано чимало культурних та мистецьких заходів, де зможуть взяти участь усі бажаючі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео