Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху

В Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху
28609 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 6 до 12 травня в Україні проходить тиждень безпеки дорожнього руху. Про це оголосили на сайті Міністерства охорони здоров’я. Тематичні заходи мають на меті розвиток культури поведінки на дорозі та зниження нещасних випадків у результаті дорожньо-транспортних пригод.

6 травня розпочався глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху, який щороку ініціюється ООН. Він триватиме до 12 травня і проходитиме у багатьох країнах. Міністерство охорони здоров’я оголосило початок такого тижня і в Україні, повідомивши про це на своєму офіційному ресурсі.

Необхідність нагадування українцям про правила безпечної по віденки на дорозі зумовлена високою кількістю нещасних випадків на дорозі. Відповідні служби повідомляють, що за статистикою протягом 2018 року в Україні сталося понад 150 дорожньо-транспортних пригод. У результаті загинули 3,5 тисячі громадян, ще близько 31 тисяч отримали травми різного ступеня.

Не лише в Україні, але й в інших країнах світу постійно збільшується рівень смертності у ДТП. При цьому у ВООЗ повідомляють, що здебільшого жертвами аварій на дорогах стають молоді люди та діти. Саме цим фактом зумовлена увага міжнародних організацій до підвищення грамотності людей у питаннях безпеки на дорогах.

Зі свого боку МОЗ України нагадує про важливість дотримання елементарних правил поведінки на дорозі для водіїв та пішоходів і пропонує оригінальний флешмоб, що допоможе привернути увагу суспільства до важливих проблем. Він полягає у створенні коротких відео з демонстрацією дотримання правил дорожнього руху. Усім бажаючим пропонують ділитися своїми відео у соціальних мережах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео