Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В обласному центрі Дніпропетровщини відкрили меморіальні дошки в честь загиблих героів російсько-української війни. (Відео)

В обласному центрі Дніпропетровщини відкрили меморіальні дошки в честь загиблих героів російсько-української війни. (Відео)
253702 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 травня, в Дніпрі, на будівлі Індустріального коледжу, в День пам'яті та примирення відкрили 6 меморіальних дошок загиблим в АТО. Ці шість героїв були випускниками цього навчального закладу. Вони закінчили цей коледж у різні роки, але кожен, свого часу, добровольцем пішов захищати на Донбас Україну. Вони були гідними синами країни та справжніми патріотами. 8 травня Україна та європейські держави відзначають День пам’яті та примирення, вшановують жертв Другої світової війни. І саме в цей день було прийнято рішення відкрити шість меморіальних дошок і вшанувати пам'ять загиблих героів нашої країни. Їх імена - Павло Ніконов, Євген Корнієнко, Денис Томілович, Олексій Драган, Олександр Третяк та Олександр Петрушов. Серед них Павло, син Сергія Ніконова, голови дніпровської організації родин загиблих «Родинне коло». Саме очільник цієї громадської організації і став ініціатором встановлення меморіальних дошок. Допомогли це зробити справжні патріоти Дніпра та країни. Свої власні кошти на цю потрібну та історичну справу виділили меценат та громадський діяч, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський та голова Дніпропетровської обласної ради, голова благодійного фонду «Універсум» Гліб Олександрович Пригунов.

Честь відкриття меморіалу надали дітям. Це хресник загиблого героя Павла Ніконова – Матвій та доньки героя Дениса Томіловича – Ліза і Влада. 
Потім духовенство Дніпровської єпархії на чолі з Секретарем єпархії, протоієреєм Віталієм Лопушанським здійснили молебень та освятили відкриті меморіальні пам’ятні знаки.

На заході були присутні та виступили перед громадськістю голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Олександрович Пригунов, віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» Яна Юріївна Іванілова, голова Новокодацької районної ради м. Дніпро Олег Олександрович Денисенко, батько загиблого героя Євгена Корнієнко – Анатолій Петрович та директор Дніпровського Індустріального коледжу Віктор Михайлович Лагун.


На вшанування пам’яті героям зібралося багато дніпрян. Це студенти коледжа, родини та близьки загиблих, представники громадськості та патріоти країни.
Наприкінці заходу для присутніх виступив зведений хор ліцеїстів коледжу з посиленою військовою підготовкою та вихованців Дніпровського Педагогічного коледжу.

Тож у Дніпрі на фасаді Індустріального коледжу відтепер є меморіальні дошки загиблим на сході держави. Ці шестеро хлопців були випускниками коледжу. І ті, хто віддав своє життя 74 роки тому, і ті, хто загинув за свою країну у теперішній війні - їх подвиг має стати прикладом і гарним уроком, особливо для нашої молоді.

https://www.youtube.com/watch?v=asi9AOXWh-k

 

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео