Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці мітингують власники «євроблях»

У столиці мітингують власники «євроблях»
252742 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 травня під будівлею Кабінету Міністрів зібралося до 200 автомобілістів з вимогою покращити умови використання транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Одна з провідних ідей мітингу – подовження пільгового періоду для розмитнення автомобілів, що завозяться з-за кордону.

Так звані євробляхери заповнили урядовий квартал з ранку 15 травня. Під Кабміном зібралося майже 2 сотні автомобілів з іноземною реєстрацією, власники яких звернулися до уряду з кількома вимогами.

Територіально автомітинг розтягнувся від Маріїнського парку і Кабінету Міністрів, активісти припаркували транспорт з обох боків вулиці Грушевського, а на площі Конституції встановили сцену, на якій було розміщено вимогу щодо скасування акцизних зборів. Як відомо,у листопаді 2018 року був ухвалений закон, за яким усі автомобілі з єврономерами мають бути розмитнені до 23 травня. Усі власники, які не встигнуть це зробити до вказаної дати, змушені будуть сплатити штраф від 17 тисяч гривень і більше. Якщо термін перебування в Україні  на єврономерах буде порушено більше ніж на 30 днів, власнику, окрім штрафу, може загрожувати конфіскація авто.

Власники «євроблях» висунули до уряду конкретні вимоги: подовжити період для пільгового розмитнення автомобілів з іноземними номерами, скасувати акцизний збір, відкласти запровадження штрафів за не розмитнені вчасно автомобілі і припинити дію повторних штрафів за те же саме порушення. Висловлюючи свої вимоги, активісти звернулися за сприянням у тому числі до новообраного президента Володимира Зеленського. Мітингувальники розповіли, що планують протестувати протягом 2 днів. Зібрання було приурочено до дати засідання комітету із формування відповідного законопроекту.

Теги: євробляхи,мітинг,кабмін,закон,проект,штраф,розмитнення

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео