Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим відзначиться День Києва-2019?

Чим відзначиться День Києва-2019?
168721 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 26 травня припадає День Києва. Українська столиця відзначає свою 1537-му річницю. Традиційно на цей день заплановано чимало урочистих заходів і розваг. Кияни і гості міста можуть відвідати музичні концерти, тематичні і мистецькі виставки, взяти участь у благодійному забігу.

26 травня – велике свято для столиці України. У цей день відзначається День Києва, який завжди припадає на останню неділю травня. Протягом дня відбудуться активності та урочистості на будь-який смак. Зокрема, поціновувачі музики могли придбати квитки на концерти легендарного гурту «Океан Ельзи та грузинської співачки Ніно Катамадзе. Святковий тематичний захід розпочався об 11 ранку на арт-заводі «Платформа», де відкрили парк смачних розваг.

Одна з найголовніших активностей цього дня – благодійний Пробіг під каштанами, що вже став візитною карткою Києва.

З 24 до 26 травня у Києві відбувалися міжнародні змагання з велосипедного спорту, а також розігрувався Кубок України зі спортивного орієнтування.

Цікаві події, присвячені Дню Києва, проходили у столиці і у суботу 25 травня. Чимало глядачів зібрав Фестиваль електронної музики, який проходив у Маріїнському парку. А на Київському річковому вокзалі провели вітрильну регату. Обидва заходи були безкоштовними для всіх бажаючих.

26 травня слова привітання кияни могли побачити і на офіційних сторінках у соцмережах перших осіб країни. Свої спогади та емоції щодо Києва висловили президент України Володимир Зеленський і голова уряду Володимир Гройсман, який від імені всього уряду побажав місту і його жителям великих звершень. Стисле привітання та мальовниче відео опублікував і п’ятий президент держави Петро Порошенко. Інші політики також долучилися до вітань столиці та його жителів.

Теги: День Києва,свято,неділя,програма,пробіг,кияни

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео