Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Свободу в’язням Кремля: чого вимагали столичні активісти?

Свободу в’язням Кремля: чого вимагали столичні активісти?
112841 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві відбувся захід на підтримку українців, полонених російським режимом. Протестувальники мали конкретну мету: вони звернулися до президента з вимогою створити спеціальну координаційну групу зі звільнення бранців Кремля.

1 червня у центрі української столиці пройшов марш на підтримку українських політичних в’язнів, яких утримують у тюрмах Росії. Колона, що складалася з кількох сотень родичів полонених, правозахисників та звичайних небайдужих громадян, пройшла біля корпусу «Червоного Хреста», дійшла до Майдану Незалежності і завершила ходу біля Адміністрації президента. Учасники тримали у руках портрети та імена в’язнів російського режиму, нагадуючи про важливість їхнього повернення додому.

Учасники параду висловили чітку вимогу до Володимира Зеленського – як голова країни, на їхню думку, він має створити координаційну групу з питань звільнення українців, захоплених у полон РФ. Для цього має бути підтриманий відповідний законопроект, що визначає міри відповідальності за злочини, які російська влада вчиняє проти людяності. Цей документ також має окреслити положення щодо військових злочинів у їхній відповідності до норм міжнародного права. Одна з важливих вимог, які озвучили активісти перед Адміністрацією президента – створення дієвої робочої групи з вирішення питань звільнення українських політичних бранців у Росії.

На сьогоднішній день на території РФ та Криму у статусі полонених з політичних мотивів перебувають 115 українських громадян, з яких 63 – кримські татари. Майже всі справи проти українців є сфабрикованими, 38 з усіх в’язнів уже засуджені російським судом.

Теги: Київ, в'язні ,Росія,парад,законопроект,вимоги

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео