Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київська область: рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди на водних об’єктах

Київська область: рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди на водних об’єктах
29061 ПЕРЕГЛЯДІВ

З метою запобігання загибелі людей на воді та профілактики порушень правил безпечного поводження на водних об’єктах рятувальники Київщини продовжують проводити профілактичні рейди біля водоймищ та місць відпочинку людей.

10 червня рятувальники Іванківського районного сектору ДСНС провели роз’яснювальну роботу із відпочиваючими місцевої акваторії.

Роздаючи застережні листівки, вогнеборці нагадували, що найчастіше нещасні випадки на воді трапляються з дітьми і з особами напідпитку. Малеча потрапляє у біду виключно через недогляд дорослих. Що ж до алкоголю, фахівці ДСНС застерігають громадян від вживання спиртних напоїв у спеку.

Рятувальники вручили і дорослим і малим профілактичні листівки застережливого змісту із зазначенням екстреного номеру Служби порятунку «101» та порадили усім пляжникам бути обережними на воді.

Цього ж дня, рятувальники Білоцерківського районного відділу ДСНС провели профілактичні рейди та роз’яснювальну роботу на водних об’єктах м. Біла Церква та Білоцерківського району.

Фахівці служби ДСНС нагадали громадянам основні правила поведінки на водних об’єктах: під час купання не запливати за буї, не влаштовувати небезпечних ігор з пірнанням та підтопленням тих, хто знаходиться поряд, не стрибати у воду з мостів, пірсів та платформ.

Загальне правило для всіх – це не перебувати довго під палючими сонячними променями, не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння, не залишати без нагляду дітей.

Також, рятувальники Ставищенського районного сектору ДСНС, спільно з представниками ТРК «Грант» провели профілактичний рейд щодо дотримання правил пожежної безпеки в житловому секторі та правил відпочинку біля водойм.

В рамках заходу рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальні бесіди з відпочиваючими, адже вже на початку купального сезону спостерігається різкий ріст загибелі людей на воді.

Фахівці Служби порятунку проінформували дорослих та дітей про небезпеку на воді та нагадали про важливість дотримання пожежної безпеки в житловому секторі.

Під час проведення рейду рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Ставище продемонстрували відпочиваючим методи спорядження для порятунку людей на воді.

Рятувальники Переяслав-Хмельницького районного сектору ДСНС також провели  профілактичний рейд  водними об’єктами та нагадали громадянам елементарні правила безпеки під час відпочинку на воді та розповіли як зробити відпочинок безпечним.

Наприкінці бесіди відпочиваючим було вручено інформаційні листівки з побажаннями відповідально ставитись до власної безпеки.

ГУ ДСНС України у Київській області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео