Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Командування ССО отримало нарукавний знак

Командування ССО отримало нарукавний знак
254508 ПЕРЕГЛЯДІВ

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України затвердив нарукавний знак Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Нарукавний знак до парадного, парадно-вихідного та повсякденного однострою Командування ССО має вигляд темно-сірого геральдичного щита.

Срібна голова Вовкулаки із золотими очима - уособлює керівну, тобто "головну" структуру ССО. В пащі вовк тримає дві стріли, що є символом ворога. Одна стріла зламана, це знищений ворог. Ціла стріла в іклах - нейтралізований ворог. Тобто Голова ССО вирішує, який ворог знищується, який нейтралізується. Стріли, є небезпечною, блискавичною небезпекою, що знищена. За легендою, козаки-характерники, що могли обертатися на вовків, могли ловити руками або відбивати стріли.

В основі у середині нарукавного знаку, розміщено золотий стилізований двозуб покровителя ССО - князя Святослава Хороброго.

Компонування елементів нарукавного знаку символізує спадковість бойових традицій від воїнів часів князя Святослава Хороброго і козаків – характерників до сьогодення, а також цілеспрямованість, наполегливість та рішучість під час виконання завдань з керівництва підпорядкованими військовими підрозділами ССО ЗС України.

Теги: ССО,нарукавний знак,вовкулака,вовк,Святослав Хоробрий

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео