Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Машиніста судноремонтного заводу судитимуть за порушення законодавства про охорону праці, що призвело до травмування колеги

Машиніста судноремонтного заводу судитимуть за порушення законодавства про охорону праці, що призвело до травмування колеги
28624 ПЕРЕГЛЯДІВ
Маріупольською місцевою прокуратурою №1 до Приморського районного суду  м. Маріуполя направлено обвинувальний акт стосовно працівника товариства з обмеженою відповідальністю «Судноремонтний завод» за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.
 
 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 25 січня 2018 року 24-річний машиніст портального крану, знехтувавши нормативно-правовими актами у сфері охорони праці, діючи зі злочинною недбалістю, підняв стрілу крану, не впевнившись у безпеці робіт для оточуючих працівників. У цей момент сталося зачеплення троса за конструкцію будівельної етажерки, через що відбулося її падіння разом зі стропальником, який на ній знаходився.
 
 
 
Внаслідок падіння 52-річний потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та забоїв грудної клітини і поперекової області.
 
 
 
На теперішній час судове слідство триває.
 
 
 
Довідково: вказане правопорушення карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео