Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона

25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона
4528 ПЕРЕГЛЯДІВ

25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона відзначала цими вихідними релігійна громада Дніпра. В урочистостях взяв участь Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Візит Предстоятеля ПЦУ розпочався з святкового богослужіння у єпархіальному храмі ікони Божої Матері «Несподівана Радість», де з ранку зібралося чимало вірян. Серед них — духовенство, прихожани, рідні загиблих бійців та ветерани бойових дій на Сході України. На урочистості прибули гості з багатьох парафій Дніпропетровщини, а також з 10 областей України.

У невеликому храмі не змогли вміститися усі охочі, тому частина вірян спостерігали за богослужінням на вулиці, де велася пряма трансляція. Святкової атмосфери, зізналися, не зіпсувала навіть морозна погода.

Після двогодинної служби Предстоятель Православної церкви України подякував за плідну десятирічну працю у розбудові церкви єпископу Дніпровському і Криворізькому Симеону. І назвав Дніпровську єпархію однією зі зразкових, на яких і будується православ’я у незалежній Україні. Особливо подякувавши меценатам, які сьогодні долучаються до її розбудови, і наполегливо працюють разом з духовенством.

“Тут в прифронтовій зоні ми маємо потужний духовний осередок. Щоб протистояти виклики війною, які ми маємо. Ми знаємо, що тут потужно діє капеланська служба, й інші добрі справи, які робляться для розбудови нашої помісної церкви України” - зазначив Епіфаній.

Урочистості продовжилися ввечері у Дніпровському Театрі Шевченка, де відбулася святкова академія - концерт до ювілею Дніпровської єпархії та архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона. Там же оголосили - видано указ про піднесення його до сану архієпископа.

“В цій особливій довірі церкви... я вдячний за те що був піднесений до сану архієпископа...і я вважаю що це черговий крок щоб ще більше працювати для розбудови нашої церкви” - зізнався зі сцени очільник Дніпровської та Криворізької єпархії ПЦУ. Почесні відзнаки з рук митрополита Епіфанія отримали й меценати церкви - Олександр Петровський та Еміль Арутюнян. Ордени різних ступенів також вручили представникам духовенства, діячам культури, лікарям та благодійникам. Серед них директорка та художній керівник Дніпровського національного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка Оксана Петровська а також віцепрезидентка міжнародного благодійного фонду “Солідарність” Яна Іванілова.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео