Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У суді розглянули докази у справі так званої “оптимізації” штату дніпровських освітян

У суді розглянули докази у справі так званої “оптимізації” штату дніпровських освітян
89399 ПЕРЕГЛЯДІВ

На вирок Дніпропетровського окружного адміністративного суду чекають майже 2 тисячі працівників закладів освіти Дніпра, що через 29-й наказ міськради втратили роботу. Профспілки вимагають визнати цей документ протиправним.

Юрист департаменту гумполітики міськради Дніпра Павло Фролов та інспекторка з кадрів Олена Шовкова на засіданні суду заявили, що цей наказ був лише пропозицією департаменту, а не вимогою. Керівники шкіл та дитсадків могли його не виконувати. А оптимізація штатів — це процес, а не скорочення штатів.

Вони грають словами. Законодавством України не передбачено такого поняття, як оптимізація”, - каже голова Новокодацької районної профспілкової організації працівників освіти і науки Світлана Виборова. 

Жінка є позивачем у цій справі і представляє всі 8 районів Дніпра. Світлана Виборова підкреслює, що тільки в її районі через наказ №29 втратили роботу 380 працівників закладів освіти.

“Якщо конкретні пункти наказу визнають протиправними, наприклад, скорочення двірників, наказ буде скасовано і в штатний розклад повернуться ті посади, що були скорочені”, - пояснює вимоги позивача адвокат Олексій Погребняк.

Нагадаємо, що торік в школах та дитсадках Дніпра масово скоротили музичних керівників, інструкторів з фізкультури, соціальних педагогів, бібліотекарів, кастелянок, електриків, гардеробників і машиністок з прання. А хто залишився, отримав додаткові навантаження за мінімальну зарплату.

Представники відповідача від будь-яких коментарів відмовились. У судовому засіданні оголосили перерву. Наступне засідання, на котрому відбудуться дебати сторін, призначили на 14-ту годину 20 листопада.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео