Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У лікарні Мечникова рятували людей від небезпечної хімічної речовини

У лікарні Мечникова рятували людей від небезпечної хімічної речовини
174047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Техногенна аварія в обласній лікарні - під такою легендою пройшли чергові навчання для спецслужб. Дії у випадку хімічної, біологічної та радіаційної загрози відпрацьовували представники ДСНС, патрульної та національної поліції, Червоного Хреста та медицини катастроф.

Ситуацію для навчань змоделювали наступну: у лікарні розлили небезпечну хімічну речовину. Медики, рятувальники, поліцейські та волонтери Червоного Хреста стали одним механізмом, аби швидко та злагоджено відреагувати на екстренну ситуацію та ліквідувати її наслідки. 

“Під час справжніх надзвичайних ситуацій я вже буду розуміти, що маю робити. Ці навчання - гарна практика”,- каже учасник навчань, волонтер “Червоного Хреста” Павло Суржко.

Перед практичним відпрацюванням усі спецслужби прослухали триденний теоретичний курс.

Ми провели ці навчання, аби показати, як правильно має бути організована взаємодія екстренних служб на випадок таких подій з небезпечними речовинами, тому що порядок організації дій є досить специфічним з огляду на особливості загрози”,- розповідає організатор навчань Максим Довгоновський.

Організатори та учасники кажуть, кожен із своїм завданням впорався. Навчання провели в рамках конференції, що з початку тижня триває у лікарні Мечникова. Вона проходить за підтримки Гарвардського університету та проєкту НАТО “Наука заради миру та безпеки”.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео