Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дніпровські лікарі видалили пацієнтці гігантську пухлину головного мозку

Дніпровські лікарі видалили пацієнтці гігантську пухлину головного мозку
117748 ПЕРЕГЛЯДІВ

Операція тривала понад шість годин. Прооперована жінка вже переведена до своєї палати, а симптоми захворювання регресують щодня.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі лікар-інтерн обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Ростислав Малий, 37-річна пацієнтка більше 8-ми років мала тяжкі неврологічні порушення: нестерпний біль в ділянці обличчя, оніміння в тілі, згодом почала втрачати слух, став погіршуватися голос, знижуватися артеріальний тиск.

“Останні місяці до операції вона не могла самостійно ходити, тяжко було фокусуватися на предметах, - написав нейрохірург. - Коли виконали МРТ головного мозку, було виявлено гігантське новоутворення, яке розташовувалося навколо стовбура мозку, порушувало життєво важливі функції та охоплювало дуже багато нервів та низку великих судин”.

Досвідченій команді нейрохірургів на чолі з завідувачем відділення Андрієм Сірком, анестезіологів, медичних операційних медсестер ОКЛ ім. Мечникова вдалося тотально видалити новоутворення та забезпечити анатомічну цілісність всіх структур головного мозку. Слід зазначити, що видалена пухлина була доброякісною. 

Вже наступного дня після операції жінка була переведена до своєї палати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео