Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Патрульні закликають дніпрян "перевзути" свої автівки

Патрульні закликають дніпрян "перевзути" свої автівки
117962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Це радять робити, коли середньодобова температура падає до плюс семи градусів. Власники авто вже вишиковуються біля СТО та пунктів шиномонтажу.  

Водій з майже сорокарічним стажем Сергій Ярмолаєв каже, восени постійно слідкує за прогнозом погоди, аби не проґавити морози та встигнути “перевзути” своє авто.

“Я намагаюся це робити завчасно, аби не прокинутися одного дня, а на вулиці - сніг. Адже є досвідчені водії, які з ожеледицею можуть впоратися, а є такі, що нещодавно сіли за руль і не готові до зими. Тому у перші ж дні потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди”,- пояснює Сергій. 

Ось чому з першими холодами чоловік одразу прямує до СТО. Власник шиномонтажного сервісу Олег Рибалко каже, зараз у них дуже щільний графік,  працюють майже цілодобово.

“Сезон почався приблизно з 15 жовтня, попит та ажіотаж дуже великі. Усі хочуть “перевзутися”, аби не наражати себе на небезпеку на дорозі з початком холодів”,- розповідає Олег.

А небезпека їздити на літній гумі в морози - неабияка. Спеціалісти стверджують, літня гума замерзає при температурі нижче +7 і втрачає свої зчіпні властивості, які необхідні для безпечного керування. 

Уникнути курйозів на слизьких дорогах допоможе не тільки спеціальна гума, а й навички так званого “контраварійного керування”. Інструктори кажуть, до заморозків людина має готувати не лише своє авто, а й себе як водія.  Радять завчасно потренуватися на майданчиках екстрено гальмувати, виходити з заметів та відпрацювати навички контраварійного керування.

Поліцейські, в свою чергу, також нагадують містянам основні правила безпеки за кермом під час заморозків. Дотримуватися безпечної відстані та інтервалу, обирати ту смугу руху, яка є головною, адже при ожеледиці там менше льоду, пристібати пасок безпеки  та не забувати про швидкісний режим.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео