Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наступного тижня електронні паспорти будуть доступні у мобільному застосунку «Дія»

Наступного тижня електронні паспорти будуть доступні у мобільному застосунку «Дія»
232095 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді». Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Як зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зараз понад 17 тисяч українців тестують е-паспорти, а вже наступного тижня вони будуть доступні кожному у мобільному застосунку «Дія».

За електронним паспортом у межах країни можна подорожувати літаком чи поїздом, отримувати поштові послуги та проводити банківські операції. Можна підтвердити досягнення повноліття при купівлі в магазині сигарет або алкоголю. Отримати медичні, готельні послуги або пред’явити правоохоронним органам. Скористатися бібліотекою, отримати послуги зв’язку, державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія» або для одержання коштів при поверненні товару.

Паспорт у смартфоні дозволяє не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Якщо немає ID-картки, оцифровується закордонний біометричний паспорт, який так само засвідчує особу. Він надає такі ж права і можливості як і паперовий, що діє всередині країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео