Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українцям дозволять відвідувати пляжі

Українцям дозволять відвідувати пляжі
22838 ПЕРЕГЛЯДІВ

На думку фахівців, морська сіль та сонце знищують збудник коронавірусу. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Цього літа українці зможуть купатися в морі та річках. У Мінздраві дійшли висновків, що ймовірність зараження коронавірусом під час купання є досить низькою.

«Ми провели певні консультації з інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук. Фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, як і в інших країнах світу», — зазначив Віктор Ляшко.

Незважаючи на те, що в прісній воді збудник інфекції може виживати, інфікуватися в річках можна хіба що при тісному контакті. Тому річкові пляжі теж можуть працювати, але за умов дотримання дистанції не менше 2 метрів та необхідних правил гігієни. До того ж, заборонено відвідувати пляжі літнім людям та тим, хто має хронічні захворювання.

А от масові заходи в країні почнуть відновлюватися тільки на останніх етапах карантинних обмежень.

«Оскільки це масове скупчення населення і найбільший ризик передачі інфекційної хвороби, яка передається повітряно-крапельним шляхом, — наголосив головний санітарний лікар. — Тому масові заходи будемо пропонувати відкривати на останніх етапах виходу з карантину і тільки після стабілізації епідемічної ситуації».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео