Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Арутюнян Еміль Карленович: діти соціально незахищених категорій беруть участь у благодійних освітніх проектах

Арутюнян Еміль Карленович: діти соціально незахищених категорій беруть участь у благодійних освітніх проектах
25397 ПЕРЕГЛЯДІВ

Соціальні центри виконують дуже важливу місію, особливо у роботі з дітьми соціально незахищених категорій. Більшість з них існують за державний рахунок, тож їхні можливості обмежені. Відомі українські меценати, у тому числі підприємець Еміль Арутюнян та президент Благодійного фонду «Солідарність» регулярно надають посильну допомогу таким організаціям. Окрема увага приділяється реалізації важливих освітніх проектів для вихованців соціальних центрів.

Благодійні освітні проекти – важлива складова роботи соціальних центрів, що потребує допомоги меценатів


Соціальні центри не обмежуються роботою з дітьми якоїсь однієї категорії. У цьому і полягає комплексність та складність роботи цих організацій. Один з таких центрів знаходиться у Дніпрі. Він має назву «Добре вдома» і проводить роботу з дітьми з проблемних та малозабезпечених родин. Головна мета спеціалістів Центру – повернути дітей до біологічних родин або знайти нові, а також адаптувати їх до повноцінного життя у соціумі. Ще одна велика і важлива категорія дітей, з якою працюють спеціалісти Центру – діти, які мають інвалідність або особливі потреби. Вони також потребують індивідуального підходу із врахуванням певних особливостей розвитку.
Саме у реалізації корисних освітніх проектів, які передбачають м’яку та ефективну адаптацію дітей у соціумі, і допомагають меценати соціальному центру. У зв’язку з цим спеціалісти центру разом з волонтерами і меценатами влаштовують вихованцям закладу корисні та пізнавальні заняття, на яких розповідають чимало корисних речей. Зокрема, про їхні права та обов’язки у нашому громадянському суспільстві. Після низки таких лекцій діти знатимуть, які саме права вони мають та куди потрібно звертатися, якщо їх порушують, а також які покарання на них можуть очікувати, якщо вони порушуватимуть закон. Для дітей молодшого віку важлива інформація подається в ігровій формі, що дозволяє більшою мірою їх зацікавити та сприяти кращому запам’ятовуванню.
Меценати та волонтери – головна рушійна сила в організації таких заходів. Благодійний Фонд «Солідарність», Еміль Арутюнян та інші підприємці і благодійники регулярно організовують цікаві і корисні зустрічі з різними фахівцями, які навчають їх, як правильно доглядати за собою, правильно поводити себе у суспільстві та гармонійно жити у ньому.

Арутюнян Еміль Карленович: допомога дітям – неодмінний крок на шляху до здорового суспільства


Еміль Арутюнян на власному прикладі показує, що навіть одна людина, небайдужа до чужих доль, може допомагати тим, хто цього найбільше потребує.

Як мешканець та патріот Дніпра саме з цього міста він розпочав активну допомогу дітям, що опинилися у різних життєвих обставинах. Будинок маляти у Придніпровську – перший заклад, який Еміль Карленович відвідав разом з співробітниками ресторану «Ікра» понад 10 років назад. З того часу меценат регулярно надає допомогу цьому закладу, де виховуються найменші громадяни, які залишилися без батьківської турботи.
Згодом спектр благодійної допомоги Еміля Арутюняна розширився і на інші виховні заклади, у тому числі Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Регулярні подарунки, організація проведення свят та цікавих заходів – усіма цими добрими справами може пишатися сам Еміль Карленович та співробітники ресторану «Ікра», який він створив і очолює. Наприклад, нещодавно кухарі ресторану за ініціативи самого мецената влаштували дітям з особливими потребами зі спеціалізованого інтернату вишуканий пікнік, почастувавши їх смачними стравами на природі.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео