Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Культурна сфера: говоримо про шоу-бізнес, як виток мистецтва

Культурна сфера: говоримо про шоу-бізнес, як виток мистецтва
30548 ПЕРЕГЛЯДІВ

Культурна система кожної країни - це довгий шлях витоків мистецтва, які й складають цілісну систему з властивими їм ознаками. В результаті системного аналізу можна прогнозувати та вивчати стан та перспективи культурного наповнення. Українці все більше прагнуть бути культурно обізнаними: відвідувати філармонії України, відриватися на повну на концертах українських музикантів або ж гармонійно зливатися воєдино з світом поетичних вечорів.
Як показує практика, наша країна співуча. Українці люблять співати, а Україна багата на яскраві голоси та талановитих артистів.
Як тільки Україна здобула незалежність, українська пісня залунала. Почала розвиватися культурна сфера, українська естрада, яка зараз є однією із складових культури сучасного суспільства, так званий шоу-бізнес. Шоу-бізнес- це свого роду індустрія розваг, яка потребує видовищності, масовості та прибутку. Ця сфера культури включає в себе не лише привернення аудиторії красивою картинкою зі сцени, а й велика робота не одного відомого продюсера, який отримує чималі за це гроші. Шоу-бізнес розвивається в певному соціокультурному контексті та відбивається на розвитку культури в цілому.
Українські артисти відкрили нашу країну світу, завоювали прихильність серед іноземців та створили імідж України. Багато хто з артистів розпочинали свій шлях ще в далеких 90-х, проте й зараз залишилися на кораблі української естради та гідно стоять поряд з конкурентами. Наприклад, маловідома на той час українська співачка Ірина Білик разом із популярними в майбутньому групами - “ВВ”, “Брати Гадюкіни”, “Кому вниз” на фестивалі "Чернона Рута"прославляли українську пісню. Бурхливі-90 давали можливість молодим виконавцям прославляти себе та українську культуру на подібних фестивалях, зпричиною цього ставала відсутність доступу до радіо та телебачення.
Потужний прорив шоу-бізнесу в культурній сфері ознаменувався початком 2002 року, коли на телебаченні з’являється “М1” - головне джерело музики. Всі продюсери того часу прагнуть отримати доступ до права бути на екрані цього каналу. Артисти починають завойовувати аудиторію яскравими образами,нестандартними підходами до музики.
Однак найбільший прорив у музиці увійшов в історію України 16 травня 2004 року. Виконавиця Руслана з піснею "Дикі танці" виграла "Євробачення". Особливо було приємно, що саме ця музика прославила Україну. Адже"Дикі танці" увібрала всю дивовижу українських народних мотивів. У 2007 році Європу підкорила Вєрка Сердючка, яка зайняла на “Євробаченні” друге місце, також другою через рік була Ані Лорак. А в 2016 році на "Євробаченні" перемогла українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала з піснею "1944" що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Знову ж створюється імідж країни та відбувається проголошення української пісні.
Культурну сферу створюють й інші виконавці: гурт "Океан Ельзі", "NK", Тіна Кароль, Дан Балан і т.д. Україні є ким пишатися, українська пісня звучить серед народу і прославляє своїх героїв.
Варто лише аби популярні виконавці залишалися на своїй землі, а не линули в інші країни. До прикладу, щедро приймає Росія. Українських виконавців приваблює хороший музичний ринок та чітка державна політика у сфері культури та інформаційної безпеки.

Теги: Шоу-бізнес

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео