Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Індії знайшли 1200-літній текст з погрозливим попередженням

В Індії знайшли 1200-літній текст з погрозливим попередженням
23786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студентом-археологом Вусадева Редди з Університета Йоги Вемана на південному сході Індії знайшов напис у якому 25 рядків, яку виконано за допомогою архаїчної мови десь 1200 років назад.
Про цю знахідку розповіло видавництво The Hindu. Вона знаходилася у районі Кадапа. Сам артефакт представляє сланцеву плиту, він є частиною збереженого стовпа, розкопаного нещодавно у полях місцевого фермера.
Ймовірно, що людина, яка залишила повідомлення була браменем, хромовим службовцем. У тексті він обіцяє нагороду та покарання. Якщо люди які охороняють цей напис та передають до інших поколінь, вони будуть мати право проводити обряди Ашвамедха-яга. Додається, що люди які будуть руйнувати – грішні та на них буде чекати покарання.
Сам напис датований восьмим століттям нашої ери, часи правління Чола. У істориків були труднощі щодо розшифрування, так як текст виконаний «мертвою» мовою. Але у перекладі допомогли епіграфи індійської археологічної служби.
Дослідники мають за мету провести додаткові розкопки на тому ж місця. Сам артефакт перепадуть у місцевий музей на зберігання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео