Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Випити чашечку кави чи феномен "неекспресо"

Випити чашечку кави чи феномен "неекспресо"
148928 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз люди не можуть розпочати свій день без чашечки ароматної кави, хтось полюбляє пити її в обід, а хтось смакує смачне лате в перервах між навчанням або роботою. Проте, ще так багато кави люди в світі не пили. Дослідники прогнозують, що за рік людство може спожити 160 мільйонів мішків з зернами кави.
Каву люди не лише п'ють, а й їдять. Так деякі компанії з виробництва кавової ягоди, використовують її для створення борошна. А потім куштують тістечка, хліб, шоколад тощо. Кава корисна й для нашого здоров'я. Вміст кофеїну сприяє спортивним результатам та збільшенням енергії в організмі людини. Однак, кофеїн є стимулятором. Тож пити каву треба обережно, надмірне використання негативно може повпливати.
Зерна кави зростають у 50 країнах світу, між Тропіками Козерога та Рака. Бразилія, В'єтнам, Колумбія є її найбільшими виробниками. Але найбільше кави споживають у Фінляндії, до 12 кг на мешканця протягом року. Наступними йдуть Норвегія, Іспанія, Швеція. А от що говорять про каву в Україні та феномени пов'язані з нею, розкажемо далі.
Феномен звичайного кавування з друзями, коханими та близькими людьми. Про Львівську каву, її користь чи шкоду, етикет вживання написано багато. І вважається, що й говоритимуть ще про неї достатньо. І все через феномен " неекспресо ". Цей феномен говорить про подію, культ, церемонію, обряд кавування. Тільки не самої кави, як запашного напою, як певної ідеології. Наприклад, щось схоже до китайського чаювання.
Неекспресо- це не тільки мова про каву, як напій, а спосіб спілкування українців. Мабуть, кожен потрапляв в таку ситуацію, коли замовляв " еКспресо", ловив на собі презирливий погляд бариста, який так і хотів сказати:"Та коли ж ти затямиш - еспресо ". Хутчіш забирав свою каву й на комунікації.
Кава зачаровує, об'єднує. Вона стала нашою частиною життя. Вранці, щоб прокинутися ми п'ємо каву або просто насолоджуємося в парку свіжозмеленою арабікою. Келих білого сухого вина, кухоль нефільтрованого пива об'єднує, зближає. Але ароматна кава п'янить інакше.
Якщо ви чули фрази: "Давай вип'ємо кави", "За чашечкою кави поговоримо" або "Я тобі такееее розкажу", то точно знаєте, що це йдеться про спосіб комунікації. Це не просто прийняти вранці допінг кофеїну, а вночі несплющити очі й писати лірику. Це привід запросити на побачення кохану, попліткувати з подругою або просто подумати наодинці про життя.
На сьогодні вважається, "піти на каву"- необов'язково її замовити або пити. Можна годинами розглядати, як маршала тане на поверхні кави, як імбир та лимон створюють яскравість кольори на вашому чаю або виловлювати шматочки шоколаду з запашного, п'янкого напою. І все говорити, говорити. Ось вам і " неекспресо ".
Тож, якщо ми вас заінтригували феноменом кавування або вам захотілося "поговорити за чашечкою кави", пропонуємо ряд затишних кав'ярень
Vagabond Cafe & Vintage Corner на Подолі. Тут затишно, комфортно і по-сімейному.
Кафе-пекарня «Хлібний», розташоване поблизу станції " Олімпійська". Любителям свіжої випічки та кави-сюди.
Бар «1818» на даху готельного комплексу Bursa. Тут пропонують розслабитись та викинути все зайве з голови. Простота має бути і в комунікації.
ONE LOVE coffee у PinchukArtCentre. Це перший професійний еспресо-бар, де можна й по роботі зустрітися, й кави попити.
«П’яна Вишня»- невід'ємна частина Львова, де можна захольбнути настоянки з вишень.
Тож, що на "неекспресо"? Пам'ятай, не просто пити каву, а "йти на теревені".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео