Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВООЗ повідомляє: фізична активність під час пандемії є надзвичайно необхідною

ВООЗ повідомляє: фізична активність під час пандемії є надзвичайно необхідною
84342 ПЕРЕГЛЯДІВ

У ВООЗ нагадують, що регулярна фізична активність має ключове значення для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань, діабету другого типу і раку, а також для зменшення симптомів депресії і тривожності, уповільнення зниження когнітивних здібностей, поліпшення пам'яті і зміцнення функцій мозку.
Економічні втрати, пов'язані з малорухливим способом життя, в глобальних масштабах оцінюються в 68 млрд доларів: 54 млрд йде на надання медичної допомоги, а ще 14 млрд доларів втрачається через зниження продуктивності праці.
Під час пандемії і в умовах карантину можливості займатися спортом обмежені, але, за словами Генерального директора ВООЗ доктора Тедроса, саме зараз фізичне навантаження є особливо важливим - як для фізичного, так і для психічного здоров'я. Людина будь-якого віку може знайти собі заняття до снаги: просто прогулятися, пробігтися, покататися на велосипеді. Можна робити фізичні вправи вдома і навіть просто потанцювати. Головне - рухатися.
Згідно з оприлюдненими ВООЗ рекомендаціями, дорослим, включаючи людей з хронічними захворюваннями або інвалідністю, рекомендується присвячувати фізичним вправам, від помірних до інтенсивних, як мінімум 150-300 хвилин на тиждень, а дітям і підліткам слід займатися не менше години в день.
Літнім людям (у віці 65 років і старше) рекомендується робити вправи, які поліпшують рівновагу і координацію і зміцнюють м'язи - це, серед іншого, допоможе уникнути падінь.
Як зазначає доктор Рюдігер Кречів, директор Департаменту ВООЗ з питань зміцнення здоров'я, корисне будь-яке фізичне навантаження, але чим воно більше, тим краще: «Якщо вам доводиться багато сидіти на роботі або в школі, ви повинні збільшити тривалість та інтенсивність фізичної активності , щоб компенсувати шкідливі наслідки малорухомого способу життя».
Нові принципи ВООЗ покликані допомогти країнам розробити ефективну національну політику в руслі Глобального плану дій ВООЗ щодо підвищення рівня фізичної активності на 2018-2030 рр. Цей план був узгоджений світовими лідерами в 2018 році. Він ставить за мету до 2030 року підвищити рівень необхідної фізичної активності на 15 відсотків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео