Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лікування за кошти державного бюджету. Чи зможуть українці не витрачати жодної гривні ?

Лікування за кошти державного бюджету. Чи зможуть українці не витрачати жодної гривні ?
138855 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лікування за кошти державного бюджету. Чи зможуть українці  проходити реабілітацію, не витрачати жодної гривні ?

У Міністерстві охорони здоров’я пообіцяли виділити кошти на лікування українців. Державний бюджет 2021 повинен передбачити кошти на забезпечення фінансування пацієнтів. Урядовці зазначили кошти у бюджетному запиті. Коментар міністра охорони здоров’я в ефірі ранкового шоу «Ранок з Україною»:

«МОЗ подало бюджетний запит на фінансування медицини у розмірі 296 млрд грн. У ньому ми заклали як підвищення заробітної плати медичним працівникам, так і кошти, які потрібні на повний процес лікування пацієнтів. Громадяни не повинні думати про те, чи є гроші в гаманці, йдучи в лікарню», — підкреслив очільник МОЗ.

Сума коштів, які спрямовуються на здійснення програм медицини в держбюджеті недостатня для відшкодування повної вартості надання необхідної допомоги пацієнтам.

«Але наразі у кошторисі, закладеному в проєкт, поданий Кабінетом Міністрів до Верховної Ради, сума видатків менша ніж 159 млрд грн. Саме тому я не підтримав цей документ», — повідомив Міністр.

Загальні видатки на медицину на 2021 рік становлять 296 млрд грн, а на програму медичних гарантій — 225 млрд грн. За розрахунками міністерства ці суми дозволять встановити реальні розміри надання медичної допомоги та значно підвищити заробітні плати медичним працівникам. Зазначалося, що зарплата лікарів із наступного року становитиме мінімум 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн.

Зі слів міністра, пацієнт не повинен думати про вартість лікування. Якщо ж з пацієнтів вимагають гроші за лікування, необхідно відразу телефонувати на гарячу лінію Національної служби здоров’я України, щоб фіксувати порушення, згідно з законодавством служба реагує на ці прояви, зокрема через певні механізми покарання головних лікарів.

Теги: безкоштовне лікування,держбюджет,медицина,вартість лікування для українців,Міністерство охорони здоров'я України,пацієнт,зарплата лікарів,бюджетні кошти,гроші

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео