Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як в Україні готуються до погіршення погодних умов

Як в Україні готуються до погіршення погодних умов
209568 ПЕРЕГЛЯДІВ

За прогнозами синоптиків невдовзі на території України очікується погіршення погоди. Для запобігання загроз під час цих ускладнень Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за дорученням Дениса Шмигаля провела нараду щодо поточної ситуації.
В першу чергу Комісія звернула увагу на уникнення дорожньо-транспортних пригод за допомогою попередження водіїв та підготовки асфальтного покриття. Це повинно допомогти зберегти звичне функціонування потрібних для українців зручностей такі, як постійне транспортне сполучення, робота лікувальних закладів та пунктів обігріву.
Також на Комісії були виступи інших відповідальних за безпеку на території України: ДСНС та Укргідромедцентр. Було доручено облдержадміністраціям Південно-Східної та Центральної України посилено підготуватися у найкоротші терміни для надання допомоги. Для цього повинні бути утворені оперативні групи та штаби для регулювання дій. Таким чином можна забезпечити звичну роботу комунальних послуг усіх сіл чи міст та уникнути засніжених доріг, максимально швидко зачищаючи шляхи.
Мобільні пункти обігріву населення також функціонуватимуть на автотрасах. Також на шляхах постійно працюватимуть снігоочисні та посипальні машини. Дозволено залучати техніку з сусідніх регіонів у разі надзвичайної необхідності.
Це ще не всі оновлені правила безпеки для доріг. Регулювання руху (інформування, обмеження, поради) будуть здійснюватися додатковими патрулями, котрі повинна надати Нацполіція. Також може бути наданий додатковий супровід за умови транспортування продуктів та товарів, котрі потрібні у першу чергу.
Укргідромедцентр прогнозує погіршення погодних умов і Південно-Східних та Центральних областях на наступні кілька днів, котрі можуть супроводжуватися снігопадами, ожеледицею та низькими температурами.

Теги: погода

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео