Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Строки весняного призову до армії: хто не отримає повістку цього року?

Строки весняного призову до армії: хто не отримає повістку цього року?
9472 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, якими будуть строки весняного призову до армії. Також у відповідному документі зазначили, хто саме не проходитиме строкову службу у 2021 році. Офіс президента України повідомляє, що призов на строкову службу відбуватиметься з квітня по липень та з жовтня по грудень. Призовні комісії почнуть працювати з 1 квітня та 1 жовтня, а підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня та 1 вересня 2021 року.

В Офісі президента також зазначили: «Проведення призову на строкову військову службу в ЗСУ забезпечує співвідношення частки строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15% до 85%. Таким чином, частка строковиків в загальній чисельності війська з кожним роком буде зменшуватися». За словами Володимира Зеленського, тих, хто зараз проходить військову службу за строковим контрактом, не будуть примусово притягати до участі в операції на Донбасі. Для того, щоб стати частиною тих, хто визволяє нашу державу, солдатам необхідно буде після строкової служби скласти контракт та пройти ще один рівень підготовки.

Цього року не отримають повістку люди з наступного списку:

- учні шкіл і ПТУ денної форми навчання;
- студенти закладів професійної освіти з денною формою навчання;
- студенти закладів середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;
- студенти інтернатури, аспірантури або докторантури з відривом або без відриву від виробництва.

Відстрочку також надаватимуть громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров'я. Тож якщо хтось підпадає під цю категорію людей, їм необхідно буде взяти довідку та принести її до військкомату. Там цю інформацію перевірять та дадуть певний час для того, аби завершити всі необхідні справи, перш ніж піти до армії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео