Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір із закупівлі послуг з організації дитячого харчування на суму понад 1,2 млн грн

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір із закупівлі послуг з організації дитячого харчування на суму понад 1,2 млн грн
196664 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом Донецької обласної прокуратури Господарський суд Донецької області відкрив провадження у справі про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договорів про надання послуг з організації харчування загальною вартістю понад 1,2 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у березні 2021 року відділом освіти Світлодарської міської ради укладено два договори з приватними товриствами про надання послуг з організації харчування дітей з малозабезпечених сімей та позбавлених батьківського піклування у школах та дитсадках Бахмутського району.

Проте, у порушення Закону України «Про публічні закупівлі», замовник обрав не вірну процедуру закупівлі та замість відкритих торгів використав переговорну процедуру, обґрунтувавши це надзвичайною ситуацією, що склалась у місті. Внаслідок цього відбулось витрачання бюджетних коштів без дотримання принципу їх ефективного використання.

З огляду на виявлені порушення прокуратура звернулася з позовом до суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео