Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на медикаменти не стрибатимуть

53733 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2016 році ціни на медичні препарати в Україні залежатимуть переважно від курсу гривні, тому різких коливань вартості ліків не передбачають. Головним критерієм цінових змін будуть нормативні законодавчі акти.

Директор всеукраїнської аптекарської організації Володимир Руденко повідомив, що 2016 рік не відрізнятиметься різкими коливаннями цін на аптечні препарати. Як розповіли в цій організації, тепер вартість на ліки буде прив’язана до курсу національної валюти та її відношення до євро і долара. Ця особливість викликана тим, що більшість медичних препаратів ввозиться до України з—за кордону, закордонними є і субстанції, що використовуються для приготування ліків вітчизняними фармацевтичними підприємствами.

За словами очільника аптекарської організації, ні зараз, ні найближчим часом ціни на ліки не мають різко стрибати. Зокрема, цього січня спостерігалося мінімальне подорожчання ліків у порівнянні з минулорічними ціновими змінами. На підтвердження цього факту говорить і той факт, що ціни на медикаменти у січні 2016 року залишилися на тому самому рівні, що й у грудні року, що минув.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео