Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Науковці виправдали молочний жир

Науковці виправдали молочний жир
27374 ПЕРЕГЛЯДІВ

Молочний жир, що є складовою вершкового масла та та інших тваринних продуктів, не здатний принести здоров'ю людини великої шкоди. Натомість по-справжньому небезпечними для людини є трансжири, що містяться у маргарині та інших синтетичних продуктах.

Дієтологи провели ряд досліджень, завдяки яким прийшли до висновку, що, незважаючи на попередні теорії, тваринний жир не приносить шкоди організму людини. Тому для покращення роботи серця і стану судин немає потреби суворо обмежувати кількість тваринних жирів у щоденному раціоні. Більше того, за результатами нещодавніх досліджень, насичені жири, що є основою вершків та вершкового масла, здатні захистити людину від діабету.

При цьому трансжири, що містяться у штучних харчових продуктах, перед усім у маргарині, здатні на 34 відсотки підвищити ризик ранньої смерті, зокрема, ці речовини загрожують виникненням ішемічної хвороби серця, а також інших серцево-судинних захворювань.

У зв'язку з цим дієтологи радять відмовитися від використання маргарину у їжі, а також не купувати готову випічку та снеки, що у більшості випадків містять достатню кількість трансжирів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео