Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені перемогли гепатит С

Вчені перемогли гепатит С
215802 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний конгрес з печіночних захворювань (Барселона) порадував світову спільноту надзвичайною новиною: колись смертельне захворювання «гепатит С» віднині повністю піддається лікуванню.

До відкриття ліків від гепатиту головною складністю цієї хвороби було те, що вона могла роками жити у людському організму, не демонструючи своєї присутності жодним діагнозом. Вже тоді, коли смертельні наслідки гепатиту у вигляді цирозу та раку печінки починали вбивати пацієнта, будь-яке лікування було безсилим допомогти людині позбутися захворювання.

Неймовірна спроможність вірусу гепатиту адаптуватися та змінюватися у залежності від використаної проти нього терапії завжди була найбільшим іспитом для медицини. Лікування інтерфероном, котрий посилює людський імунітет, таким чином, допомагаючи організму боротися з гепатитом, було досить дієвим засобом проти підступної хвороби та використовувалось у всьому світі, в тому числі і в Україні. Проте розвиток побічних наслідків такої терапії викликав не тільки безкінечну нудоту та м’язовий біль, а й парадоксальні імунні ускладнення, котрі припиняли у людини розвиток клітин, відповідальних за розпізнавання небезпечних бактерій та мікробів.

Але після того, як вчені розробили групу речовин, здатних впливати на вірус гепатиту С напряму і, таким чином, не провокувати в нього звикання до такої терапії, практичні результати впровадження вищезазначених речовин продемонстрували не тільки 99% повного вилікування від хвороби, а й подальше відновлення клітин печінки.

Цікаво, що речовини, не шкодячи людині, знищують вірус на різних етапах його життєдіяльності в організмі, припиняючи здатність вірусу розмножуватись та ставати несприятливим до лікування.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео