Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хосписів в Україні – лише 25%

Хосписів в Україні – лише 25%
189049 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тільки на чверть станом на сьогоднішній день галузь української медицини задоволена центрами хосписної допомоги. Це біля 60-ти установ вищезазначеного напрямку діяльності, сім юридично відокремлених хосписів та тільки два повноцінних хосписних центри. Для порівняння – Великобританія має майже тисячу хосписів, Франція – з півтисячі, Німеччина – більше трьох сотень, а Польща та Іспанія – біля 250 подібних установ.

Крім того, у нашій державі гостро не вистачає кваліфікованих виїзних медичних бригад. Створити їх, з точки зору українських експертів, важливо для тих людей, котрі помирають вдома, під наглядом сімейних лікарів. Варто відзначити, що в Україні все більше хворих обирають власний дім лікарняній палаті через некомпетентність лікарів та високий рівень корупції у лікарнях. Тому відсоток тих хворих, котрі обирають померти вдома, вже дорівнює 80-ти.

Наразі в Україні обговорюється питання створення хосписних центрів для кожного регіону нашої держави. Окрім надання в установах лікарських консультацій, такі хосписи матимуть виїзні бригади та готуватимуть спеціалістів зазначеної медичної галузі.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео