Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому збільшується середня тривалість життя?

Чому збільшується середня тривалість життя?
135714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Науковці помітили зробили цікаве дослідження: протягом останніх 25 років середня тривалість життя у світі постійно збільшується. Загалом протягом означеного періоду цей показник характеризується збільшенням на 10 років. Спеціалісти ВООЗ дослідили це питання і визначили основні причини цього явища.

 

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я розповідають, що, за статистикою, у всьому світі спостерігається збільшення середньої тривалості життя. Особливо помітною така тенденція є в останні 25 років: загалом, якщо порівнювати з початком 90-х років середня тривалість життя середньостатистичного жителя планети збільшилася на 10 років.

Дослідивши це явище, спеціалісти ВООЗ склали список факторів, що зумовили збільшення тривалості життя у всьому світі. Так, серед найвагоміших з них — зниження смертності, спричинених захворюваннями серця та судин, зменшення кількості загиблих від інфікування ВІЛ, а також дієва боротьба з малярійною хворобою, смертність від якої стала меншою на 37 відсотків.

Важливим показником є суттєве зменшення дитячої смертності у країнах, що розвиваються.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео