Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чиказькі медики довели ефективність плацебо

Чиказькі медики довели ефективність плацебо
135622 ПЕРЕГЛЯДІВ

Здавалося б, про так званий «ефект плацебо» у медицині вже сказано все. І, зазвичай, у різко негативному контексті через неможливість медичних препаратів з подібним ефектом хоч якось допомогти пацієнтові. Проте, медики з університету Чикаго змогли довести прямо протилежне.

 

Виявляється, у мозку кожної людині у світі є спеціальна частина, котра відповідає за застосування плацебо. Необхідно лише як слід її простимулювати, аби отримати відповідний позитивний лікувальний ефект. Тож чиказькі дослідники провели не одну сотню медичних експериментів, учасниками яких стали пацієнти з хронічним больовим синдромом через остеоартрит. Так, сімнадцяти особам запропонували спеціальні знеболювальні ліки, котрі насправді виявилися плацебо. Проте, цього пацієнти не знали, тож після прийняття медичної дози відчули...значне полегшення.

Науковці з університету Чикаго вважають, що подібний медичний прорив здатний спричинити справжню революцію у галузі хронічних болів людини і, таким чином, допомогти пацієнтові нарешті успішно їх подолати. Цікаво, що силу «ефекту плацебо» для тієї чи іншої людини здатна передбачити звичайна МРТ, котра сканує ділянки людського мозку, виявляючи, тим самим, активність його нейронних зв'язків.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео