Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вирахування емоційного пульсу жителів нашої планети через «Twitter»

Вирахування емоційного пульсу жителів нашої планети через «Twitter»
162754 ПЕРЕГЛЯДІВ

     «Black Dog» - австралійський інститут та, за сумісництвом, лідер у галузі досліджень психічних розладів – разом із австралійською науковою агенцією «CSIRO», ініціювавши масштабний медичний проект «We Feel», занурились у повідомлення користувачів соціальної мережі «Twitter», аби виміряти емоційний пульс жителів планети Земля. І результати такої ініціативи виявилися надзвичайно цікавими.

     У якості інструменту дослідження виступав 1% випадково обраних публічних твітів або біля 19-ти тисяч повідомлень, котрі з'являються у «Twitter» кожної хвилини. Саме з цієї кількості медики та психотерапевти вищезазначених установ і робили висновки стосовно психологічного настрою блогосфери. До речі, мова, котрою створювалося повідомлення, до уваги не бралася взагалі, тож під процес аналізу потрапили твіти як англійської, так і індонезійської чи арабської мов.

     У результаті дослідження виявилося, що позитивні емоції у користувачів «Twitter» все-таки переважають. Найбільше ж повідомлень, окреслених саме цим емоційним фоном, несподівано написали іспанські та португальські власники акаунтів цієї соцмережі.

     Важливо додати, що в інституті «Black Dog» наразі займаються розробкою інноваційної програми, котра, аналізуючи пости Інтернет-користувачів у соціальних мережах, вишукувала б серед них людей, котрі знаходяться у депресії або на порозі самогубства. Експерти вважають, що подібне нововведення у найближчому майбутньому зможе допомогти мільйонам людей у вирішенні їхніх психологічних проблем.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео