Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З наступного року почнуть діяти референтні ціни на ліки

З наступного року почнуть діяти референтні ціни на ліки
81538 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З 1 січня прийдешнього року в Україні почне діяти рішення про запровадження референтних цін на ліки. Про таке розповів очільник Кабінету Міністрів Володимир Гройсман, спілкуючись з представниками фармацевтичних компаній.

     Під час зустрічі, яку провів з представниками вітчизняних фармацевтичних компаній Володимир Гройсман, прем'єр-міністр зауважив, що з 1 січня 2017 року має набути сили рішення про референтні ціни на медичні препарати. Поняття референтних цін означає справедливу вартість ліків певних категорій, що у результаті має попередити фармацевтичним компаніям штучно завищувати ціни на медичні препарати або навмисно створювати їх дефіцит.

     Володимир Гройсман зазначив, що оскільки до набуття сили цим рішенням лишається зовсім мало часу, з метою виконання рішення необхідно провести низку заходів, що дозволять його виконати.

     Зокрема, знаючи про випадки створення штучного дефіциту окремих ліків або невиправдане підвищення цін на медикаменти, прем'єр-міністр попередив про сувору заборону всім суб'єктам фармацевтичної галузі вдаватися до таких методів, попереджаючи про серйозне покарання за подібні дії.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео