Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство охорони здоров'я вчитиме українців не хворіти

Міністерство охорони здоров'я вчитиме українців не хворіти
163038 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Нова програма реформування, створена Міністерством охорони здоров'я, пропонує кардинально змінити стратегію щодо громадського здоров'я з акцентом не на лікування хвороб, а на попередження їх виникненню.

     Під час спеціальної прес-конференції, присвяченої реформуванню системи охорони здоров'я, очільники профільного міністерства поділилися ідеями щодо переорієнтації системи лікування і зміни її на профілактику захворювань серед населення.

     У прес-конференції взяли участь виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і її заступник Оксана Сивак. Урядовці зауважили, що створена їх відомством програма реформування медичної галузі акцентуватиме свої зусилля не на лікуванні хвороб, а на попередженні їх виникненню, проведенні роботи з навчання громадян запобіганню захворюванням та консультуванні щодо здорового способу життя.

     Як розповіла Уляна Супрун під час свого виступу, зараз із загального фінансування медичної галузі лише 1 відсоток коштів витрачається на профілактику різноманітних захворювань, переважна ж частина коштів іде на лікування. Саме це покликана змінити нова стратегія громадського здоров'я. Удосконалення взаємодії між лікарем і пацієнтом урядовці планують досягти за допомогою покращеної фінансової мотивації спеціалістів. Вагому увагу планують приділити також підвищенню кваліфікації та навчанню лікарів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео