Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Свята можуть стати небезпечними для сердечників

Свята можуть стати небезпечними для сердечників
217432 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Святкування Нового року і Різдва можуть негативно позначитися на здоров'ї людей, що мають хворе серце. У зв'язку з цим лікарі попереджають про можливі небезпеки і методи попередження виникнення ускладнень для сердечників.

     У новорічні та різдвяні свята харчування більшості людей має надмірний та хаотичний характер, що особливо небезпечно для хворих на серце.      Українські дієтологи та кардіологи розповідають, що небезпека для серця особливо актуальна для нашої країни. Це передумім пов'язано зі звичкою святкувати Новий рік і Різдво з великою кількістю важкої жирної, смаженої та перченої їжі у комплексі з алкоголем. Результатом стає сильне навантаження не лише на шлунок і печінку, страждає тиск, серцево-судинна система, як наслідок — виникає аритмія, порушення роботи шлуночків серця, сильне підвищення тиску.

     За спостереженнями лікарів, саме під час новорічних свят кількість пацієнтів з серцевими нападами значно зростає. Тому громадянам, які мають будь-які порушення роботи серцево-судинної системи, рекомендують відмовитися від надто щедрих столів, обравши більш здорове харчування на свята та забезпечивши себе достатньою фізичною активністю.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео