Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З нового року українці обиратимуть персональних лікарів

З нового року українці обиратимуть персональних лікарів
163048 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З початком нового року кожен українець зможе обрати для себе персонального лікаря, що буде одним з нововведень, запроваджених медичною реформою Міністерства охорони здоров'я. На пошук власного лікаря громадянам виділяють півроку.

     З 31 січня 2017 року почне діяти медична реформа в Україні, однією з умов якої є укладення договорів між пацієнтами та лікарями. Вже у липні 2017 року у Міністерстві охорони здоров'я планують кардинально змінити співпрацю лікарів з пацієнтами, персоналізувавши її. Зокрема, у першу чергу реформовано буде первинну ланку медичної сфери, до якої входять консультації, профілактика хвороб, їх діагностика, а також направлення пацієнта на лікування.

     У МОН встановили, що протягом перших півроку прийдешнього року кожен українець має обрати для себе лікаря і підписати з ним договір щодо надання медичних послуг. Заміна лікаря та внесення коректив до договору можливі, якщо пацієнт змінить свою думку щодо кваліфікації обраного спеціаліста.

     Як заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я, з 1 квітня буде запроваджено реєстр лікарів і пацієнтів. Завдяки такому реєстру всі спеціалісти зможуть мати базу постійних клієнтів, що допоможе покращити сучасну систему лікування.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео